Hvorfor du skal behandle et plankeværk

Hvorfor du skal behandle et plankeværk

September 22, 2022 0 By Jakob Ahlmann

Har du lige fået sat nyt plankeværk eller har du allerede et ubehandlet hegn? Så er det vigtigt at give hegnet en behandling. Behandling af træ har store fordele og sikrer, at træet holder længere. At male et hegn med Osmo er nemt at udføre, nemt at vedligeholde og du arbejder med naturlige materialer.

Beskyt træhegn
Vil du beskytte et hegn mod aldring, svampe og vejrpåvirkninger? Og også skabe et smukt udseende? Behandl derefter træet med Osmo-produkter, som er baseret på naturlige olier og voksarter såsom: sojaolie, solsikkeolie og carnaubavoks.

Takket være UV-beskyttelsen i produkterne ældes træet ikke så hurtigt som uden behandling. Derudover beskytter den mod al slags vejr som regn og sne. Fordi produkterne er oliebaserede, kan behandlingen ikke revne, skalle eller flage, som den gør med vandbaserede produkter. Derudover sikrer behandlingen, at der ikke kan trænge svampe ind i træet, så hegnet ikke rådner.

Træ hegn udseende
Træ hegn udseende
Sort er en populær farve til farvning af et hegn. Osmo Country House Paint skaber et uigennemsigtigt sort udseende. Denne sorte hegnsbejdse er nem at påføre, og to lag giver et uigennemsigtigt udseende, mens træstrukturen forbliver synlig. Så man ser altid, at det er et plankeværk. Derudover findes der mange andre farver, såsom: hvid, grå og brun.

Der er også naturlige farver til at male et plankeværk. Udseendet forbliver tæt på træets faktiske farve, men det er godt beskyttet, og træet ældes ikke. For at skabe dette look er Osmo UV-beskyttelsesolien det rigtige produkt.

Bedste træsort til et hegn?
Ikke alle træsorter er egnede til at bruge til et plankeværk. Hegnet står ude året rundt og er velegnet til al slags vejr. Gran, Douglas, Fyr og alle hårde træsorter er velegnede til et plankeværk. Så vil du behandle et hegn af bangkirai-, iroko- eller douglastræ? Så kan du! Behandlingen sikrer, at træet holder endnu længere og skaber desuden et smukt udseende. Hvis træet ikke bliver behandlet, vil træet hurtigere revne, rådne og gråne. Og det er selvfølgelig spild af det smukke træ.