Bøgehæk

Bøgehæk

January 17, 2022 0 By Jakob Ahlmann

Bøgehækken kan trods alt plantes i enhver ønsket højde, er tilgængelig hele året rundt og er billig i forhold til andre typer hække. Desuden kræver bøgehæk relativt lidt vedligeholdelse, den beholder sine blade om vinteren, vokser næsten overalt og er nem at plante selv.

 

Der er også mulighed for at vælge mellem røde og grønne blade. Der er nok grunde til at vælge denne hækart. Vi skelner mellem tre typer bøgehække, nemlig avnbøg (Carpinus Betulus), grøn bøg (Fagus Sylvatica) og rødbøg (Fagus Sylvatica Atropunicea). I denne artikel ser vi nærmere på den sidstnævnte variant. Vi deler tips om plantning af en rød bøgehæk.

 

Typer af bøgehæk

 

Vælger du bøg som hækplante, kan du vælge mellem den grønne bøg og den røde bøg. Den grønne bøg er den mest almindelige hækplante, fordi den er billigere. Den røde bøg er derimod meget mere elegant på grund af sine smukke rødlilla farvede blade, og har ellers samme gode egenskaber som den grønne bøg.

 

Men fordi frøene fra den røde bøg er sværere at avle, er den røde bøg generelt to til tre gange dyrere end den grønne bøg. Hvis du planlægger at plante en lang hæk, kan denne prisforskel stige og påvirke dit valg mellem en grøn bøg og en rød bøg.